Žižkovské toulání 12.3.2013
Náměstí Jiřího z Poděbrad - U Bohouše 0,6 km - U Pižďucha 1,8 km - U Járy 1,9 km - U Krkouna 2,1 km - U Kulaté báby 2,3 km - Pasta e basta 2,6 km - Ferdinanda Novoměstská 3,6 km
V dnešním toulání zabrousíme do vyhlášené pražské čtvrti Žižkov. Není zde snad ulice, kde by nebyla alespoň jedna hospoda, od typických žižkovských čtyřek přes hudební kluby až po neonové bary. Výběr je široký, každý si tu přijde na své. Ale popořádku.
Ráno jsme si klasicky ve střešovické transfuzní stanici udělali místo pro další tekutiny, které jsme se hned vydali doplnit . Tramvají vyrážíme směr Hradčanská, kde přesedáme na "krtka" směr Náměstí Jiřího z Poděbrad. Samotnému náměstí vévodí monumentální stavba kostela z 30. let minulého století. Nad střechami se pyšně naparuje žižkovská pýcha v podobě místního vysílače. Radši se jí vyhnem, aby na nás náhodou nespadla, a vyrážíme směr Žizkov. Procházíme ulicí Slavíkovou, v Polské pak uhýbáme doleva a jdeme podél Riegerových sadů. Brousíme rozhraní Vinohrad a Žižkova, po levé straně nás brzo čeká naše první zastávka. Restauraci U Bohouše nemůžeme vynechat, lákadlo v podobě protivínského piva Lobkowicz je dostatečně silné. Vcházíme do poměrně útulné rohové restaurace a objednáváme jedno:
Bohuš: hořkost trošku "géčková", ale v plnosti je to nesrovnatelné. Čisté pivo, solidní teplota, jemný říz, hořkost a plnost v pohodě. Velice solidní průměr, kterému k dokonalosti už chybí jen nadstavba v podobě čistě přírodní chuti menších pivovarů...2
Mates:čisté a hořké pivo, studené. Trošku slabší pěna. Tady bych mohl kalit celý večer...1
Jak napsal Mates, hezká a čistá hospoda v "retro" stylu. Vše nové, precizní, vonící novotou. Zdá se tu vše dokonalé, možná až moc. Chybí tu ten žižkovský duch - puch, restauračka je totiž striktně nekuřácká. Pro mě dokonalé až moc, včetně obsluhy. Jakmile jsme vytáhli foťák a deníček, hned přispěchala, jestli je vše v pořáku. Asi jsme vypadali jak návštěva z "čoiky", či co . Takže hodnocení:
Restaurace U Bohouše, Polská 34/1261, Praha 2
Hospoda | Bohuš | 2 |
Mates | 1 | |
Obsluha | Bohuš | 1- |
Mates | 1 | |
Pivo | Bohuš | 2 |
Mates | 1 |
Já ubral na hodnocení stupeň jen pro tu již zmíněnou dokonalost, ale jinak nebylo co vytknout. Doporučujeme, zvedáme se a pomalu noříme do uliček Žižkova.
Berem Riegerovy sady zprava, nad fotbalovým stadionem místní Viktorky uhýbáme doprava do ulice Vlkovy a jdeme směrem ke kostelu sv. Prokopa. Pořád se touláme kolem majestnátné věže vysílače, ale před kostelem uhýbáme doleva, přejdeme tramvajovou trať a jdeme dál z kopce ulicí Blahníkovou. Fasády domů vypovídají o svých vlastnících. Někteří se asi nemají potřebu schovávat, jiní snad žijí někde v kanále či na Kajmanských ostrovech. Stejně tak některé výčepy lákají k návštěvě, některé zas jen s ozbrojeným doprovodem či minimálně Desert Eaglem a čtyřma zásobníkama pod bundou. Asi v půli ulice po pravé straně láká k návštěvě nálevna s podivným jménem U Pižďucha. Mno, vidím, že figuruje mezi čtyřma podnikama, které jsem ráno v rychlosti hodil podle článku na netu na papír. Takže vyzkoušíme.
Hustý . Po vstupu do klasického suterénu se Mates konečně dočkal toho žižkovského hospodského ducha. Nálevna je místní klasika, která si na nic nehraje. Hospodský už na první pohled dost pamatuje, a jen tak něco ho nerozhodí. Sedáme ke klasickému dřevěnému stolu a dáváme pivo v Praze neobvyklé:
Bohuš: dobrá teplota, solidní říz, hustá chuť. Trošku příchutě nádražního bufetu, ale poopravdě k této typicky žižkovské nálevně krásně pasuje...1-
Mates: chodovar - srdeční záležitost po taťkovi. Trošku kyselejší, ale po chvíli jsem si zvykl, a chutnalo skvěle. Obsluha cca 65 let, ví o čem je v hospodě řeč, o pivo se umí postarat. Rozhodně jich za život natočil a vylemcal moře...1-
Čeva: dobrý základ, dobrá knajpa, dobrý vrchní. Pivo je akorát, chladné, ale trochu kyselejší, jinak velice dobré...2
Mates opět hodnotí nálevnu...hustá qalita! Typicky žižkovská knajpice. Štamgasti porostlí mechem, vrnící ventilátor, deka bílého kouře nad stoly.Moderní dobu připomíná snad jen LCD televize. Tady se zastavil čas někdy v roce 1920. A je to tak, nelze než zkusit ještě jedno, protože se nám odsud nikam nechce
Bohuš: podle hospodského dochází sud, což nás ale neodradilo. Má pravdu, je to cítit. Chuť je uhlazenější jako pivo z ranního bečky. Ale je to čistý, docela studený, má to chuť...obavy z několikadenního větráku se nepotvrdily. Tady se mi líbí!!!...2
Mates: ač jsme byli varování obsluhou, že je pivo dýl v sudu, nejčernější předtuchy se nenaplnily. Hodně slušné pivko! Čisté, studené, malinko nasládlé. Pěna drží jak sviňa!...2
Cyra: parádní pěna a příjemná vůně. Chuť mírně nasládlá, dost dobrá desítka...1-
Cyra asi mele z posledního, gdyž jedenáctku nazývá dost dobrou desítkou.
Mno tak tady je to naprostá bomba. Jinde by dělali cokoliv, aby dotočili sud. Tady nás postarší zkušený hospodský rovnou varuje, že by si Rohozec nedával, protože mu dochází sud . Z téhle útulné pohodové knajpy se nám opravdu nikam nechce. A ani by sme nemuseli, na malém nástěnném jídeláku nechybí klasiky jako utopenec, hermelín, smažák...co víc by sme chtěli. Myslím, že hodnocení bude velice příznivé:
Pivnice U Pižďucha, Blahníkova 6, Praha 3 - Žižkov
Hospoda | Bohuš | 1 |
Mates | 1 | |
Čeva | 1- | |
Obsluha | Bohuš | 1 |
Mates | 1 | |
Čeva | 2 | |
Pivo | Bohuš | 1- |
Mates | 1- | |
Čeva | 2 |
Je to tak. Na závěr nás pobavil borec, který do sebe za tu chvilku nalil asi 5 piv a tři panáky, když se ptal hospodského, jestli tam má wi-fi . To už jsem nevydržel ani já a za těžko zadržovaného chechotu jsem zatroubil k odchodu.
Dobře naladěni scházíme ulicí na Kostnické náměstí, pokocháme se siluetou Vítkova a míříme si to přímo k nálevně s obří cedulí pardubické pivnice.
Interiér je trošku přeplácaný do dnes populárního "staročeska", ale Matesa zajímá hlavně záchod . Já zatím objednávám místní vlajkovou loď:
Bohuš: pardubické nezklamalo. Mohlo být vychlazenější, ale jinak slušně ošetřený materiál. Bezva říz, čistá chuť, průměrná plnost. Pivo, které se dá pít, a pít, a pít, a pít...a odvezte si mě Škoda jen, že pěna zmizela rychlostí rychlíku jedoucího na moji rodnou Moravu...2
Mates: je cítit, že je to 11°. Dobrá chuť, vyvážená. Pěna teda spadla za 4 sekundy, ale nevadí...piju rychle . Doporučuji...1-
No radši jsme se posilnili místním velice solidním gulášem, za který kuchař sklidil pochvalu. Není dobrým nápadem pít nalačno bez půllitru krve (v mém případě su chudší o 660 ml plazmy). Dobrý gulage se ale musí spláchnout, takže na stole přistává druhý vzorek:
Bohuš: hustší záležitost.Plná chuť, solidní říz, pěna odešla asi na záchod. Příjemná pitelná chuť se stopou červeného bonbonu "Bonpari"...ale beru...2
Mates: další příjemná záležitost. Trošku silnější, plnější, přesto osvěžující pivko. Přestože to jsou qasnice, není to na jazyku poznat. Další bych si klidně dal!...1-
Mno, zatím se nám dnešní výlet daří a máme kliku na solidní piva v solidních knajpách. Na zdi visí malý plakátek zvoucí k ochutnávce jiné značky, která se každý týden obměňuje. Dneska je to sokolovské pifko, co ho teda zkusit:
Bohuš: klasická přírodní chuť malých pivovarů...ostřejší, výraznější, lepší!!! Pro mě jednička dnešního výšlapu, a tomu taky odpovídá hodnocení...1
Mates: zajímavá alternativa! Dost sladké, husté, plné. Pěna zmizela bleskem, ale pivo je hodně dobrý!! Ze sokolovské pánve jsem čekal horší srágoru...Jsem mile zaskočen kvalitou...1
No vida, to jsme tuhle knajpu příjemně zakončili. Když se oprostíme od poněku přeplácaného interiéru, jde o pohodové posezení se solidní kuchyní a pivkem, jehož potenciál tu ještě není vyčerpán. Mladý frajer za výčepem absolovoval bohužel asi jen nějaký rychlokurz točení piva, jinak by pěna nemohla mizet tak, že by se u ní i David Copperfield mohl ledacos přiučit. Neva, třeba na to časem přijde:
Pardubická pivnice U Járy, Jeronýmova 577/2, Praha 3 - Žižkov
Hospoda | Bohuš | 2 |
Mates | 1 | |
Obsluha | Bohuš | 3 |
Mates | 1 | |
Pivo | Bohuš | 2 |
Mates | 1- |
Nedopadlo to nejhůř, ale pořád je co zlepšovat! Vybatolili jsme se ven s plnýma pupkama, ještě že pokračujeme z kopce . Pokračujeme do ulice Orebitská, kde nás zaujal pořádný poutač na dalešické pivo. Moc jsme neušli, ale jdeme do toho!
Další suterenní restaurace nás vcucla do svého sklepení, takže hned dáváme vzorek z postřižinského pivovaru:
Bohuš: agresivní chuť, která nebere kompromisy. Přírodní hořkost, dobrá teplota, pěna ale zas nějak rychle zmizela...škoda, tohle pivo by si zasloužilo trošku víc úcty. Nicméně Bohuš doporučuje...1-
Mates: jiná, zajímavá chuť. Pardubice byly pitelnější, ale pivo z "postřižin" je klasika. Domácí výroba, poctivá chuť. Nelze srovnat s megapivovary. Jde to pít, trošku ostřejší chuť není na závadu...2
Přítomnost dalešického moku je příjemným překvapením v kontextu celé Prahy, proto ještě okoštujeme jeden vzorek:
13° Májový ležák 18 Kč za dětskou velikost
Bohuš: silnější než obvykle . Ostrá chuť, která kontrastuje se zdejší decentností. Pěna opět rychle zmizela, dneska je to snad jedinný neduh hodnocených piv (až na klasického Pižďucha), Naštěstí poctivá chuť nevzala za pěnou roha a hned bych si ji vzal s sebou do "géčkových" knajp. Výborné, plné, čisté pivo...1
Mates: další česká tradice. Chutná... Poctivé pivo, akorát od všeho. Trošku silnější, dovede zamotat šišku!...1
Překvapivě prostorná nálevna disponuje velkým tahákem v podobě piva z pivovaru, kde se natáčely notoricky známé Hrabalovy Postřižiny. Nevím, jak by dopadla kontrola Jiřím Schmitzerem, pro paní ředitelovou to asi nebylo dost studený . Nám tady ale vcelku chutnalo, i když se z kvality dalešického asi dalo vytěžit víc. Vlastně ne asi, ale určitě...
U Krkouna, Orebitská 3, Praha 3 - Žižkov
Hospoda | Bohuš | 2 |
Mates | 1 | |
Obsluha | Bohuš | 2 |
Mates | 2 | |
Pivo | Bohuš | 1- |
Mates | 2 |
Opět celkem slušná nálevna, kde by se dalo posedět. Ale my se už valíme dál, tentokrát do kopce...uffff ufff! Jdeme ulicí Řehořovou, ale daleko jsme nedošli. V půlce se nachází nálevna s takovým typicky žižkovským názvem. Nelze, než vyzkoušet:
Bohuš: dvojka pro místní "géčko" je asi maximum, co lze dát. Podle jména těžká žižkovská klasika, v realitě solidní knajpa, která neurazí, ale "Pižďucha" pivem neporazí. Je to studený, je to čistý, ale klasicky tomu chybí pivo...2-
Mates: "duch" by tu byl. Pivo nic moc, klasické géčko. Studený, čistý, přesto takový prázdný a nudný europivo. Nezklame, ale nenadchne...2-
Nedá říct, že by nás kulatá bába zklamala, navečer je tam atmosféra možná o něčem jiném. Pivo nestojí za řeč, těžký průměr. Hospodský se zajímal, jestli děláme nějakou anketu či co, ale nevím, zda ho potěšíme. Knajpě by slušel alespoň Staropramen, s géčkem toho moc nevyhraje:
Restaurace U kulaté báby, Řehořova 1022/40, Praha 3 - Žižkov
Hospoda | Bohuš | 1- |
Mates | 2 | |
Obsluha | Bohuš | 2 |
Mates | 1- | |
Pivo | Bohuš | 2- |
Mates | 2- |
Tak tohle je poslední hospoda dnešního žižkovského toulání. Teda měla být. Typickou zástavbou jsme prošli až na hlavní Seifertovu třídu, kde nás však zaujala sice pizzerie, ovšem s lákadlem na nepříliš známé pivo Pražačka. Já se s ním setkal v plechovkové formě jednou ve vlaku, Mates tenhle rakovnický výtvor vidí poprvé. No, pěkně jsme si odfoukli a řekli si, že ještě jedno prostě vydržíme . Jdeme dovnitř. Interiér je klasická česká variace na středomoří, kterému vévodí nádherný model plachetnice. Jinak přeplácanost bije do očí, no co se dá dělat. Objednáváme pražačku a rovnou platíme...tady by jsme stejně dlouho nevydrželi.
Bohuš: klasická pivní chuť, která potvrdila venkovní lákadlo. Kupodivu čisté, plné, jemný říz, hustá pěna..tohle se dá vypít!...2
Mates: další solidní zajímavý kousek. Dneska je laťka hodně vysoko, všechna piva prošla. Neznámé, zajímavé pivo pro fajnšmekra...2
Prostředí pizzerie je pro milovníka českého piva poněkud obtížně stravitelné, ovšem co by pivní poutník pro lok neudělal .Asi nemá ani cenu dávat hodnocení, ale pro pořádek:
Pizzerie Pasta E Basta, Seifertova 876/7, Praha 3 - Žižkov
Hospoda | Bohuš | 2- |
Mates | 2 | |
Obsluha | Bohuš | 2 |
Mates | 2 | |
Pivo | Bohuš | 2 |
Mates | 2 |
Hodnocení berte proto s rezervou, na žádné pivnění to tady rozhodně není. My se valíme přes Bulhara dál. Podejdeme viadukt pražské magistrály a podél této rušné komunikace se dáváme směrem Hlavnímu nádraží. Kochat se můžeme akorát tak betonovým monstrem šestiproudé komunikace, nad kterými nesměle vyčuhují věže staré stavby nádražní budovy. Otevírají se nám zajímavé pohledy na proslulý Sherwood, lavičky pak poskytují hitparádu zevlů, smažek a notorických pijanů. Turista neznalý místních poměrů musí být opravdu nadšen . Zkušeně procházíme směr Opletalova ulice, kde nám to nedalo a splácíme ještě jeden dluh hned první pivní cestě na Moravu. Stavíme v zelené rohové budově po levé straně a dáváme místní benešovský mok:
Bohuš: popravdě řečeno už nám hlava nebere to, co ještě pobírá huba. Benešov je pitelná klasika, který tady má trošku problémy s pěnou, říz krapet nahoněný oxidem uhličitým z bomby, ale není to zas tak špatné. Kterékoliv géčko je schopen porazit, dalo by se to pít delší dobu...2
Mates: stylová restauračka - navrch "huj", dole "fuj". Hrají si na světový podnik. Normální knajpa, čistá, solidní. Pivo dobrý, studený, dobře ošetřený. V centru bomba pro Čechy i místní pijany...1-
Čeva: optimální teplota, pivo je trošku více nachmelené a to se mi líbí. Celkově je dobře vyvážené a velmi pitelné...1-
Po téměř roce se sem vracím, tentokrát mi oponenta dělá Čeva. Vyschlí jsme jak mumie Ramsese II, jedenáctka v nás zasyčela a je ideální čas otestovat dvanáctku.
Bohuš: přímočařejší a agresivnější chuť, která mě nenechává na pochybách, že to předchozí jedenáctka není. Je to ještě o něco hořčí, sladší, plnější, ale hlavně vyváženější pivo...1-
Čeva: pivo je z jednoho hnízda, jen trochu sladší a výraznější chutí...1
Tuhle nálevnu poblíž Václavského náměstí znám celkem dobře ze svých studijních let, kdy jsme se sem často po devítihodinové masáži přednášek uchylovali . V gastronomii si hrají trošku na Pohlreicha kříženého s Rettigovou, ale za tuhle cenu a kvalitu piva...neznám v okolí lepší podnik, kam zajít na jedno, dvě či tři. Obsluha je funkční, interiér zaujme sbírkou pozinkovaných konví, kýblů či ručního nářadí, které plní všechny možné funkce jen ne ty, pro které jsou vymyšleny a vyrobeny. Ze začátku to působí originálně, postupem času člověk neví, zda je to origoš, nebo kýč. Ale nápad to má, rozhodně lepší, jak dneska populární novo-staročeská klasika:
Restaurace Ferdinanda Novoměstská, Opletalova 1597/24, Praha 1 - Nové Město
Hospoda | Bohuš | 2 |
Mates | 2 | |
Čeva | 1 | |
Obsluha | Bohuš | 2 |
Mates | 1 | |
Čeva | 2 | |
Pivo | Bohuš | 2 |
Mates | 2 | |
Čeva | 1- |
Pravda není to už Žižkov, ale holt to bylo cestou a žízeň je věčná. Vzhledem k tomu, že mapování centra nemáme v plánu, na tuhle docela zajímavou nálevnu by se nedostalo.
Tímto končí dnešní putování po čtvrti opředené legendami o žižkovským frajerech, rušných minibulvárech, kvasícím a kypícím hospodském životě obzvláště v pozdních večerních hodinách. Knajpu podobnou známé Jedové chyýši jsme tu sice nepotkali, nicméně tenhle námět je vzhledem k obrovskému počtu místních hospod téměř nekonečným seriálem. Jistě ještě někdy na Žižkov zavítáme a podělíme se o naše poznatky.
A co příště? Pokud počasí dovolí, dokončíme výšlap po zaniklých poštách z ruzyňského letiště až na Kladno. Těšte se!
B&M
Aktualizace 21.2.2014:
Valíme se s Čevou od Ferdinanda vstříc tajemstvím Žižkova. Trošku se benešovské začalo hlásit, a na Husinecké už se důrazně dožadovalo odchodu. Někde jsem četl, že mají na Viktorce Kácov, tak tam zalomíme a zabijeme dvě mouchy jednou ranou. Hospoda je schovaná v koutě fotbalového stadionu, což víme a tak už sedíme u stolu. Kácov se nekoná, dostáváme géčko, takže protahujeme huby až na zem. No aspoň ten záchod potěšil, a taky mrknem na biatlonistky v televizi.
Bohuš: klasické vodové géčko v kyselejším provedení a nezachrání to ani dobrá teplota a tuna nostalgie, když jsem do tohoto "podniku" chodil na škole o přestávce na oběd. Navíc tu není ani původní hospodský z Kroměříže...3-
Čeva: konzumní géčko zabalené v dobré teplotě. Nelze však srovnávat s žádným minipivovovarem a ani s předchozím materiálem...3-
Viktorka je klasická čtverka, jakých jsou tuny. Kuchyně tu dřív bývala solidní, pivo vždy těžký průměr. Asi se mě bude při hodnocení držet těžká nostalgie za studentkými lety, kdy jsem si to sem mašíroval o polední přestávce ze školy, kterou jsme měli tři roky na Hybernské.
Restaurace na Viktorce, Seifertova třída, Praha 3 - Žižkov
Hospoda | Bohuš | 2 |
Čeva | 2 | |
Obsluha | Bohuš | 2 |
Čeva | 2 | |
Pivo | Bohuš | 3- |
Čeva | 3- |
Kvalitní benešov jsme ze sebe vylili a nahradili ho klasickým Gpatokem...to byl ale blbý nápad . Jdeme dál a zahýbáme do ulice Blahníkovy. Ano, tady sídlí náš favorit Pižďuch! Nedává nám to a zastavujeme ještě po levé straně, kde nás na průčelí kavárny láká poutač na náchodský Primátor. Prostředí je opravdu klasicky kavárenské, nic pro vymetače hospod, jako jsme my dva. Ještě že tu není náš teoretik architektury Mates, tady by jeho secesní nádechy určitě nenašel. Skoro se bojíme sednout na kožené židle, my opravdu nejsme typičtí návštěvníci tohoto podniku. Ale vzorek dáme, když už jsme tady:
Bohuš: je to zklamání...bohužel. Na náchodské jsem byl natěšený, ale je to nakyslé, nedochlazené, cítím z toho něco jako ze sifonu od dřezu doma v kuchyni. Škoda náchodského, které má potenciál být někde úplně jinde...3
Čeva: z venku OK, vevnitř KO (pivo). Jedinné, co je dobré, je teplota, jinak se pivo hledá, protože kyselá a blíže nespecifikovaná chuť převládá...3
Slečna sice byla snaživá, ale krapet zmatená. Pivo mělo každé jinou teplotu a byla z něho cítit absence výtoče. Kafe tu možná mají dobré, ale já ho už 15 let nepil a měnit to nebudu. Tak tady fakt ne.
Café Kosík, Blahníkova 3, Praha 3 - Žižkov
Hospoda | Bohuš | 2- |
Čeva | 2 | |
Obsluha | Bohuš | 2 |
Čeva | 2 | |
Pivo | Bohuš | 3 |
Čeva | 3 |
Trošku nepodařený experiment, dneska nemáme při volbě moc šťastnou ruku. Snad to vylepší další podnik, na Žižkově totiž funguje minipivovar. Jdeme Blahníkovou dolů přímo k Vítkovu, který se nad námi hrdě tyčí. Až na něj ale nevylezeme, projdeme Kostnické náměstí a dole na Husitské se dáváme doleva. Jdeme chviličku do kopce a po pravé straně to je. No...Hotel Victor není opět podnik, co by nás lákal, je z něj cítit snobárna na sto honů. Ale co, nebudem se bát vlka nic. Vstupujeme do starého interiéru hotelové restauračky, které dominují dva klasické měděné varné kotle. Objednáváme pivo za nekřesťanské peníze:
Bohuš: dneska nejlepší materiál, ale na pivo z minipivovaru je to průměr, který na špičku z tohoto segmentu nedosáhne. Teplota na dolním konci Bohušova intervalu, říz a hořkost střední. Je to fakt solidní materiál, ale i za tu cenu hodnocení srážím...2
Čeva: snaživý minipivovar, který nabízí velice dobrou kvalitu. Sice to není špička, ale je to materiál, který má říz a chuť. U mě dobrý...1-
Jako experiment dobré, ale dneska fakt jen za účast. Podruhé radši zajdu k Pižďuchovi, za tohle pivo tam budu mít dva dobré Chodovary. Na hotelové restaurace nejsu zařízený, mám rád zcela jinou atmosféru. Taky tu "kupodivu" není narváno, naopak tu sedíme sami dva. Takže, co dodat:
Hotel Victor, Husitská 72, Praha 3 - Žižkov
Hospoda | Bohuš | 3 |
Čeva | 2 | |
Obsluha | Bohuš | 2 |
Čeva | 2 | |
Pivo | Bohuš | 2 |
Čeva | 1- |
Nakonec si spravujeme chuť a nervy U Pižďucha, zdejsí atmosféra a kvalitní Chodovar je ten nejlepší balzám. Tady člověk opravdu zapomene na čas, což se stalo i nám. Vlak však nečeká, takže jsme se pěkně proběhli až na hlavní nádraží, kde Čeva obřím skokem zakončený jakýmsi parakotoulem nastoupil do rozjetého rychlíku směr Morava. Dvoudenní akce proběhla dobře a už se těšíme na další...
Komentáře
Přehled komentářů
Na ty vaše spařený huby je i Gambrinus moc dobrej.Jinak oceňuji vaše nadšení a nápad něco takového uskutečnit.
ČAU,Aleš!!
Re: hodnocení
(bohuš, 4. 4. 2013 10:16)že by aleš provozní s hospody s géčkem? :-) nevím, jestli máme spařené huby, ale nevím v okolí o nikom, komu by to chutnalo. nicméně každý pije, co mu jde, takže na zdraví klidně s gambrinusem :-))
Re: Re: hodnocení
(bohuš, 4. 4. 2013 17:08)aj gdyž...jak tak přemýšlím, jednoho provozního aleša znám...leje do sebe ten patok jak o dušu..tož na zdraví a hlavně se z teho neposrat!! :-D
hodnocení
(aleš provozní, 4. 4. 2013 10:12)